

Wie is Pierre achter Pierre Kookt?
Mijn naam is Reniérre Pierro Thielman. In de keuken, aan het werk als leerlingkok in Groningen, noemden ze me al snel Pierre want Reniérre was te ingewikkeld. Pierre lag bovendien lekker in de mond, in het rappe tempo van de keuken was dat makkelijk.
Mijn passie voor koken heb ik van jongs af aan meegekregen. Ik ben opgegroeid op Bonaire, waar mijn moeder altijd in de keuken te vinden was. Mijn moeder stond op het eiland bekend om haar heerlijke eten, ze gaf les op de radio en was auteur van diverse kookboeken. Het liefst leerde ze haar kinderen het vak, dan riep ze me bij zich om me alles te leren over de kracht en de smaak van natuurlijke ingrediënten. Op jonge leeftijd hielp ik met het bereiden van de gerechten en het eindeloos proeven. Niet verwonderlijk dat ik met 19 jaar gestart ben aan de koksopleiding in Nederland.
Ik ben getrouwd met Marieke en samen hebben we 5 kinderen. Als ik niet aan het koken ben, ben ik graag (het liefst met mooi weer) aan het tuinieren. In mijn eigen moestuin kweek ik vooral fruit en kruiden. Een droom van me is om ooit bijen te houden.
Na mijn opleiding heb ik gewerkt als zelfstandig werkend kok, sous-chef en chef-kok in verschillende restaurants. Maar na 20 jaar ervaring in de horeca was ik toe aan iets nieuws. Mijn eigen cateringbedrijf waarbij ik betrokken ben bij het hele proces van begin tot eind. Van het zoeken naar dagverse, seizoensgebonden en pure ingrediënten, tot het contact maken met de klant, het luisteren naar zijn of haar wensen (ook tussen de regels door) en het bereiden van de gewenste gerechten.
Ik ben gediplomeerd kok, in bezit van een leermeesterschap diploma. Daarnaast werk ik volgens HCCP-richtlijnen (o.a. sociale hygiëne).